fredag 11 juli 2014

Min skosamling

Våren var hektisk på så många plan, så bloggen får ta stryk. Nu är semestern kommen och jag ska ge mig på ett försök att blåsa liv i Mawintage också!

Jag inleder med att tipsa om en av de allra bästa retrosidorna som finns på nätet, Retrofolk. Det råkar dessutom vara min vän Mikael som driver sidan (han äger även Umeås bästa retrobutik Pryl 1900).

För en tid sedan bad han mig visa upp min skosamling. Jag har alltid älskat skor! Skor var mitt förra stora samlingsprojekt (jag har nog samlat på saker så länge jag kan minnas...). Som mest kom jag upp i mellan 150-200 par skor, inte vintage då utan alla möjliga typer av skor. Många av dem köpte jag bara för att de var vackra och hade dem sedan på hyllor i vardagsrummet. Jag älskar skor men går ogärna i klackar - till skillnad från modellidealet så trivs jag med att vara 160 cm kort. Det känns obekvämt att bli längre. Kanske beror det på min höjdskräck?!

Jag har avvecklat en del av samlingen, men så tillkommer det ju skor ibland också. Helst galna platåskor från 70-talet! Flera fina har tillkommit sedan dessa bilder togs, men här kan ni i alla fall få se några godbitar från back in the days.

Några av skorna kom inte med i artikeln, så här kommer de istället:
 Och favoritskorna är nog dessa, köpta på Uppåt Väggarna på Rosenlundsgatan i Stockholm. De är dessutom grymt sköna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar